Εύκολες συνταγέςΣαλάτα & ορεκτικό & καναπεδάκιαΣυνταγές για επιδόρπιαΣυνταγές για μπισκότα

Συνταγή για πίτσα

Πώς να φτιάξετε μια συνταγή για πίτσα;

Προσθήκη σημείωσηςΕκτύπωση συνταγής

Διαλύουμε τη μαγιά σε ένα ποτήρι ζεστό νερό. Προσθέστε 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη και ανακατέψτε. Περιμένετε 5-10 λεπτά και όταν αρχίσει να φουσκώνει η μαγιά, ανακατεύετε σε ένα βαθύ μπολ το λάδι, το γάλα, το αλάτι και τη μαγιά. Προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια απαλή υφή. Περιμένετε μέχρι να φουσκώσει η ζύμη. (2-3 ώρες)

Αν θέλετε μια πηχτή ζύμη, απλώστε ολόκληρη τη ζύμη στο μεγάλο, στρογγυλό ταψί σας. Για λεπτή ζύμη, φτιάξτε δύο δίσκους ή χρησιμοποιήστε μισό μέτρο.

Ανακατέψτε 2 κουταλιές πελτέ ντομάτας (για 2 δίσκους) νερό, λάδι και μπαχαρικά σε ένα βαθύ μπολ και απλώστε το στη ζύμη που απλώσατε στο ταψί. Χωρίζουμε τη ζύμη σε 8 ίσες φέτες.

Τοποθετείτε το ψιλοκομμένο σαλάμι, το λουκάνικο κ.λπ. πάνω στην πίτσα και πιέζετε ελαφρά με το χέρι σας για να μην χυθεί μετά το μαγείρεμα. Αφού βάλουμε όλα τα υλικά, ψήνουμε την πίτσα στους 225 βαθμούς για 20-25 λεπτά. Ρίχνουμε το τριμμένο τυρί τσένταρ πάνω στην πίτσα που είναι κοντά στο ψήσιμο και όταν λιώσουν τα τυριά βγάζουμε την πίτσα από τον φούρνο. Καλή όρεξη 🙂

Συνταγή πίτσας με φωτογραφία

Συνταγή για πίτσα
Συνταγή για πίτσα
Συνταγή για πίτσα
Συνταγή για πίτσα

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button