Εύκολες συνταγέςΣαλάτα & ορεκτικό & καναπεδάκιαΣυνταγές για επιδόρπιαΣυνταγές για μπισκότα

Γιορτινή τούρτα σοκολάτας

Πώς να φτιάξετε τη συνταγή για γιορτινό κέικ σοκολάτας;

Προσθήκη σημείωσηςΕκτύπωση συνταγής

Παιδιά, αυτό είναι ένα υπέροχο κέικ. Είδα τη συνταγή για την κρέμα στο Cahide. Αλλά άλλαξα το κέικ και τη σάλτσα και το έφτιαξα σύμφωνα με τη δική μου συνταγή. Αλλά η κρέμα και το κέικ είναι καταπληκτικά. Ιδανικό για όσους θέλουν να γεμίσουν με σοκολάτα.

Για το κέικ χτυπάμε τη ζάχαρη με το αυγό. Προσθέστε άλλα συστατικά. Προσθέτουμε το αλεύρι αφήνοντάς το ελαφρώς ρευστό. Αν το κέικ δεν έχει συμπαγή ζύμη, δεν θα είναι μαλακό. Αδειάζουμε τη ζύμη σε λαδωμένη τετράγωνη ή στρογγυλή φόρμα με σφιγκτήρες ή σε μπορντό. Ψήνουμε στους 175 βαθμούς. (ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Επειδή έχουμε 2 άτομα στο σπίτι, έφτιαξα την τούρτα σε φόρμα για μπατονέτα. Μείωσα λίγο τις παραπάνω μετρήσεις. Μπορείτε να τη φτιάξετε με τις κανονικές μετρήσεις που έγραψα στο μεγάλο καλούπι)

Όσο ψήνεται το κέικ, ετοιμάζουμε την κρέμα. Βράζουμε το γάλα, το αλεύρι κ.λπ., μέχρι να πήξει. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τη σοκολάτα, τη μαρμελάδα κεράσι, τη βανίλια και τη ζάχαρη άχνη. Ανακατέψτε το καλά. Προσθέστε το τελευταίο από το λαμπνέ και ανακατέψτε. Αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει. Όταν βγει το κέικ, κρυώνουμε λίγο το κέικ, το κόβουμε στη μέση με ένα κορδόνι και το βρέχουμε με γάλα. Θα είναι ένα παντεσπάνι δύο στρώσεων. Απλώστε την κρέμα στην πρώτη στρώση. Από πάνω βάζουμε τη δεύτερη στρώση παντεσπάνι. Σκεπάζουμε το κέικ απλώνοντας παντού την υπόλοιπη κρέμα. Αφαιρέστε το στην ντουλάπα.

Μαγειρέψτε τη σάλτσα σοκολάτας σύμφωνα με την ημερομηνία στο πίσω μέρος και προσθέστε τη σοκολάτα όσο είναι ζεστή. Όταν ζεσταθεί ελαφρώς η σάλτσα, την περιχύνουμε με το κέικ.

Συνταγή σοκολατένια γιορτινή τούρτα με φωτογραφία

Γιορτινή τούρτα σοκολάτας
Γιορτινή τούρτα σοκολάτας
Γιορτινή τούρτα σοκολάτας
Γιορτινή τούρτα σοκολάτας

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button