Εύκολες συνταγέςΣαλάτα & ορεκτικό & καναπεδάκιαΣυνταγές για επιδόρπιαΣυνταγές για μπισκότα

Η Φωλιά του Αηδονιού

Πώς να φτιάξετε τη συνταγή για τη φωλιά του αηδονιού;

Προσθήκη σημείωσηςΕκτύπωση συνταγής

Χαιρετισμούς σε όλους ???? Θέλω να μοιραστώ μαζί σας μια πολύ ωραία συνταγή γλυκού. ???? Είμαι σίγουρος ότι θα σας αρέσει πολύ. ????

Για τη ζύμη? Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά εκτός από το αλεύρι. Αφού ανακατέψουμε καλά όλα τα υλικά, προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι. Ας πάρουμε μια ζύμη μαλακή και που δεν κολλάει. Η ζύμη θα κολλήσει στα χέρια σας στην αρχή, μην τα παρατάτε αμέσως :))
Στη συνέχεια, χωρίζουμε τη ζύμη σε δύο ίσα μέρη. Την ανοίγουμε με έναν πλάστη να έχει πάχος περίπου 1 εκ. Ούτε πολύ λεπτό, ούτε πολύ χοντρό.
Βγάζουμε τα στρογγυλά με ένα ποτήρι νερό και τα βάζουμε στο λαδωμένο ταψί. Ας τους βάλουμε τους κρόκους των αυγών που χωρίσαμε. Ανοίγουμε τη ζύμη και ξανακάνουμε τους κύκλους και βάζουμε τους κύκλους που αφαιρέσαμε με τη βοήθεια του καπακιού του μπουκαλιού του νερού ή του κοκ πάνω στη στρογγυλή ζύμη που βάζουμε αυγά στο ταψί. Ας του βάλουμε κρόκο αυγού. Ψήνουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20-25 λεπτά. Πρέπει να ψηθεί μέχρι να ροδίσει.
Για το σιρόπι ανακατεύουμε το νερό και τη ζάχαρη μέχρι να διαλυθεί. Το αφήνουμε να σιγοβράσει για 30 λεπτά. ????⌛⏳ Στη συνέχεια προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και
Ξαναβράζουμε μια κατσαρόλα. Στη συνέχεια σβήνουμε την εστία και αφήνουμε το σιρόπι μας να κρυώσει. Τώρα μπορούμε να περιχύσουμε το ζεστό μας σιρόπι πάνω από το γλυκό μας.
????Σημείωση: Του βάζω τα καρύδια μου πριν ψηθεί το γλυκό. Αν δεν σας αρέσει η ελαφρώς πικρή γεύση που αφήνει το καρύδι στο στόμα σας, προτείνω να προσθέσετε την κανέλα και τα καρύδια μετά το μαγείρεμα. (το βάζω χωρίς να ψήσω)
Καλή όρεξη σε όσους θα το δοκιμάσουν ????????❤

Συνταγή για τη φωλιά του αηδονιού με φωτογραφία

Η Φωλιά του Αηδονιού
Η Φωλιά του Αηδονιού
Η Φωλιά του Αηδονιού

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button