Εύκολες συνταγέςΣαλάτα & ορεκτικό & καναπεδάκιαΣυνταγές για επιδόρπιαΣυνταγές για μπισκότα

Κέικ καφέ με σάλτσα σοκολάτας

Πώς να φτιάξετε συνταγή για κέικ με σάλτσα σοκολάτας για καφέ;

Προσθήκη σημείωσηςΕκτύπωση συνταγής
  1. Χτυπάμε τα αυγά και τη ζάχαρη μέχρι να πήξει στην υφή του γιαουρτιού.
  2. Προσθέτουμε γάλα, μπέικιν πάουντερ βανίλιας, σταφίδες, καρύδια, κακάο, ανακατεύουμε. Προστίθεται κοσκινισμένο αλεύρι κουταλιά κουταλιά και συνεχίζεται το χτύπημα.
  3. Όταν αποκτηθεί μια μαλακή ζύμη, αδειάζεται σε λαδόκολλα και ψήνεται σε φούρνο στους 175 βαθμούς.
  4. 1 πακέτο πουτίγκα βανίλιας μαγειρεύεται με 1,5 φλιτζάνι γάλα και αφήνεται να κρυώσει.
  5. Η μαύρη σοκολάτα αφήνεται να λιώσει σε ένα τηγάνι τεφλόν σε χαμηλή φωτιά, όταν λιώσει λίγο, προσθέτουμε 2-3 κουταλιές της σούπας γάλα και μαλακώσει.
  6. 1 κουταλιά της σούπας στιγμιαίος καφές ανακατεύεται με μισό ποτήρι ζεστό νερό και λιώνει, περιχύνεται με το ζεστό κέικ που βγαίνει από τον φούρνο και αφήνεται να κρυώσει.
  7. Αφού κρυώσει το βγάζουμε από τη φόρμα και αφαιρούμε τη φόρμα πιέζοντάς το πάνω στο κέικ με τη βοήθεια ενός μικρού ποτηριού.
  8. Κόβεται στη μέση, απλώνεται πουτίγκα και κλείνεται. Ετοιμάζεται όλο το κέικ με αυτό τον τρόπο και απλώνεται η υπόλοιπη πουτίγκα και από πάνω τοποθετείται 1 κουταλάκι του γλυκού λιωμένη σοκολάτα.
  9. Το βάζουμε σε μικροσκοπικά χάρτινα φορμάκια πασπαλισμένα με καρύδα και σερβίρουμε αφού ξεκουραστεί για λίγο. Καλή όρεξη.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Δεν πετάμε τα υπόλοιπα κομμάτια αφού πλάσουμε το κέικ με ένα ποτήρι, μπορούμε να το κόψουμε σε μικρά κομμάτια με ένα μαχαίρι, να ρίξουμε πουτίγκα και να το φάμε.
Μπορείτε να φτιάξετε πουτίγκα αντί για έτοιμη πουτίγκα, αλλά εγώ χρησιμοποίησα πουτίγκα στιγμής για να μην καθυστερώ πολύ.

Συνταγή κέικ με σάλτσα σοκολάτας καφέ με φωτογραφία

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button