Εύκολες συνταγέςΣαλάτα & ορεκτικό & καναπεδάκιαΣυνταγές για επιδόρπιαΣυνταγές για μπισκότα

Μπακλαβάς Βιρμανίας-Από Έτοιμη Ζύμη Μπακλαβά

Πώς να φτιάξετε τη συνταγή για τη ζύμη για μπακλαβά από τη Βιρμανία;

Προσθήκη σημείωσηςΕκτύπωση συνταγής
  1. Αρχικά, βάζουμε ζάχαρη και νερό σε μια κατσαρόλα και βράζουμε για πέντε λεπτά στο μάτι της κουζίνας. Μετά από πέντε λεπτά προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και βράζουμε για άλλα πέντε λεπτά και σβήνουμε τη φωτιά.
  2. Ας σπάσουμε μέσα το καρύδι για το γλυκό μας. Αν θέλετε, μπορείτε να το περάσετε και από το ρομπότ χωρίς να το συνθλίψετε πολύ.
  3. Βγάζουμε τη ζύμη του μπακλαβά από το σακουλάκι της και τη βάζουμε ανάμεσα σε ένα καθαρό πανί για να μην στεγνώσει. Για να χρησιμοποιήσετε τη ζύμη, σκεπάστε την κάθε φορά που την αγοράζετε για να μην στεγνώσει.
  4. Λιπάνετε το δίσκο. Στρώνουμε ένα από τα φύλλα στον πάγκο και αλείφουμε 2 κουταλιές λάδι, βάζουμε το δεύτερο φύλλο, το λαδώνουμε ξανά και πασπαλίζουμε καρύδια.
  5. Ξεκινάμε με το κοντό μέρος της ζύμης και το τυλίγουμε σε πλάστη. Θα ήταν καλύτερα ο πλάστης να είναι λεπτός και μπορείτε να λαδώσετε ελαφρά τον πλάστη για να τον αφαιρέσετε εύκολα από τον πλάστη.
  6. Κρατάμε τη ζύμη σε ρολό και από τις δύο πλευρές και τη στύβουμε και τη σμίγουμε προσεκτικά. Το βγάζουμε από τον πλάστη και το τοποθετούμε στο λαδωμένο ταψί. Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσει η ζύμη.
  7. Ρίχνουμε το υπόλοιπο λάδι σε όλο τον μπακλαβά στο ταψί.
  8. Ψήνουμε τον μπακλαβά μας σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει καλά από κάτω και από πάνω.
  9. Ας προσέχουμε όσο μαγειρεύουμε το γλυκό μας, αν δεν ψηθεί ο πάτος, όταν ρίξετε το σιρόπι, το κάτω μέρος μπορεί να μείνει ζύμη.
  10. Αφήνουμε το τηγανητό μας γλυκό να ξεκουραστεί για 5 λεπτά, το κόβουμε όπως θέλουμε και περιχύνουμε το κρύο σιρόπι.
  11. Ας μην κλείσουμε το στόμα του γλυκού που ρίξαμε το σιρόπι για να μην μαλακώσει, μην το ρίχνουμε μόλις βγει από τον φούρνο, για να ξεκουραστεί το γλυκό για λίγα λεπτά. Το γλυκό μας που ρίξαμε το σιρόπι είναι έτοιμο.

Μπακλαβάς Βιρμανίας-Έτοιμη συνταγή ζύμης μπακλαβά με φωτογραφία

Από ζύμη μπακλαβά έτοιμη για μπακλαβά Βιρμανίας

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button