Υγιεινά σνακΥγιεινή Διαβίωση – ΔιατροφήΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Ντόνατ (Εξαιρετικά πρακτικό)

Πώς να φτιάξετε ντόνατ (Ακραία πρακτική) συνταγή

Προσθήκη σημείωσηςΕκτύπωση συνταγής
  1. Ζυμώνουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ ανεξαρτήτως σειράς.
  2. Στη συνέχεια το σκεπάζουμε με ένα τέντωμα και το αφήνουμε να ζυμωθεί για 1 ώρα. Σας προτείνω να το καλύψετε στο σκοτεινό περιβάλλον ????.
  3. Αφού ζυμωθεί, τυλίγουμε τη ζύμη σε πάχος 1 εκ. με τη βοήθεια του πλάστη και κόβουμε κύκλους με τη βοήθεια ενός κουπάτ ντόνατ ή ενός ποτηριού.
  4. Μαζεύουμε τη ζύμη στο πλάι και την ανοίγουμε ξανά και φτιάχνουμε λουκουμάδες με αυτόν τον τρόπο μέχρι να τελειώσει η ζύμη.
  5. Σκεπάζουμε τους λουκουμάδες μας με μια πετσέτα ή πανί και τους αφήνουμε να ζυμωθούν για άλλα 20-25 λεπτά.
  6. Στο μεταξύ βάζουμε το λάδι μας στο τηγάνι και το ανάβουμε σε μέτρια φωτιά. Είναι πολύ σημαντικό το λάδι να είναι σε μέτρια φωτιά γιατί αν το ανοίξετε σε δυνατή φωτιά θα τηγανιστεί πολύ εξωτερικά και η ζύμη θα μείνει μέσα.
  7. Τηγανίζουμε τους λουκουμάδες μας έναν έναν, έναν έναν και τους παίρνουμε σε χαρτί κουζίνας και τους αφήνουμε να αφήσουν το περιττό λάδι. (Αν θέλετε να είναι πιο ελαφρύ, μπορείτε να το φτιάξετε και στο φούρνο, αλλά έτσι θα είναι πιο αφράτο και γευστικό ????).
  8. Όσο κρυώνουν οι λουκουμάδες μας στο πλάι, μπορούμε να λιώσουμε τις σοκολάτες που θέλουμε σε μπεν μαρί και να διακοσμήσουμε τους λουκουμάδες μας με διακοσμητικά όπως θέλουμε ???? (χρησιμοποίησα μαύρη, γάλακτος και πορτοκαλί λευκή σοκολάτα).

Ντόνατ (Ακραία Πρακτική) Συνταγή με Φωτογραφία

Ντόνατ (Εξαιρετικά πρακτικό)Ντόνατ (Εξαιρετικά πρακτικό)

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button