Εύκολες συνταγέςΣαλάτα & ορεκτικό & καναπεδάκιαΣυνταγές για επιδόρπιαΣυνταγές για μπισκότα

Προφιτερόλ με Μικρή Πουτίγκα

Πώς να φτιάξετε προφιτερόλ με μικρή πουτίγκα;

Προσθήκη σημείωσηςΕκτύπωση συνταγής

Για να φτιάξεις προφιτερόλ δεν χρειάζονται πολλά υλικά και δίσκοι με απορρίμματα, γι’ αυτό ήθελα να δημοσιεύσω μερικές συνταγές με μικρή ποσότητα.

  1. Φτιάχνουμε πρώτα τη ζύμη: Βάζουμε το νερό στην κατσαρόλα, μετά παίρνουμε το βούτυρο και το ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει το βούτυρο και προσθέτουμε το αλεύρι.
  2. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα, το ανακατεύουμε για 3-5 λεπτά, το βγάζουμε από την εστία και περιμένουμε να ζεσταθεί.
  3. Μετά βάζουμε πρώτα 1 αυγό, το χτυπάμε καλά, μετά προσθέτουμε το δεύτερο αυγό και συνεχίζουμε το χτύπημα.
  4. Η ζύμη μας θα είναι μαλακή και κολλώδης, ας μην πανικοβαλλόμαστε όταν κολλήσει 😉 ας βάλουμε ένα λαδωμένο δίσκο στο ταψί μας.
  5. Δεν το είχα σπίτι, δεν το έβαλα, αντίθετα έβαλα ελαφρύ λάδι, δεν κόλλησε, αλλά αν το έχεις δεν θα ρισκάρεις στο σπίτι.
  6. Ας φτιάξουμε μεσαίου μεγέθους μαρέγκες με ένα σακουλάκι από πάνω, αλλά το σημείο που πρέπει να σημειωθεί εδώ είναι ότι το προφιτερόλ θα φουσκώσει στον φούρνο, οπότε μην κάνετε τα μεγέθη πολύ μεγάλα.
  7. Επειδή το υλικό μας είναι μικρό, ας το ρυθμίσουμε σε μεσαίο μέγεθος. (Αν δεν έχετε σακούλα για σωληνώσεις, μπορείτε να κόψετε την άκρη μιας καθαρής σακούλας και να φτιάξετε μπάλες, εγώ προσωπικά το έκανα)
  8. Μπορείτε να ισιώσετε τις κορυφές των μπάλες στο δίσκο με το πίσω μέρος της κουταλιάς της σούπας, ώστε να είναι επίπεδα.
  9. Προθερμαίνουμε τον φούρνο, τον ψήνουμε για περίπου 35-40 λεπτά στους 180 βαθμούς, ας τον ψήσουμε ανάλογα με την ταχύτητα ψησίματος του φούρνου σας.
  10. Για την παρασκευή της πουτίγκας: Βάζουμε όλα τα υλικά εκτός από τη βανίλια σε μια κατσαρόλα, τη βράζουμε, προσθέτουμε τη βανίλια όταν είναι μάτια με μάτια.
  11. Το ανακατεύουμε μερικές φορές, το σβήνουμε, το αδειάζουμε σε ένα μπολ και το σκεπάζουμε για να μην στεγνώσει η πουτίγκα.
  12. Για την επικάλυψη: Ψήνουμε την πουτίγκα μαύρης σοκολάτας σύμφωνα με την κλίμακα στην πλάτη, ρίχνουμε μέσα μερικά μικρά κομμάτια σοκολάτας γάλακτος, τη λιώνουμε και την αφήνουμε στην άκρη.
  13. Αφού κρυώσει η ψημένη ζύμη, κάνουμε μια μικρή γρατσουνιά στην άκρη και την κόβουμε με ένα μαχαίρι, βάζουμε μέσα την πουτίγκα που φτιάξαμε και την τακτοποιούμε σε μια μεγάλη πιατέλα.
  14. Έπειτα ας ρίξουμε την πουτίγκα που του φτιάξαμε. Καλή όρεξη τώρα ????

Συνταγή προφιτερόλ για πουτίγκα μικρού ατόμου με φωτογραφία

Προφιτερόλ με Μικρή Πουτίγκα
Προφιτερόλ με Μικρή Πουτίγκα

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button