Εύκολες συνταγέςΠαιδικές τροφέςΣαλάτα & ορεκτικό & καναπεδάκιαΣυνταγέςΣυνταγές για επιδόρπιαΣυνταγές για μπισκόταΣυνταγές ΖαχαροπλαστικήςΤι να φάτε με αυτό;Τροφές με βάση το κρέαςΥγιεινά σνακΥγιεινή Διαβίωση – ΔιατροφήΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Χαλβάς γάλακτος (Χαλβάς Προύσας)

Πώς να φτιάξετε τη συνταγή για χαλβά γάλακτος (Χαλβάς Προύσας);

Προσθήκη σημείωσηςΕκτύπωση συνταγής

Θα ήθελα να μοιραστώ ένα από τα πιο δημοφιλή γλυκά της Προύσας, τον χαλβά γάλακτος. Είναι ένα γλυκό που το τρώμε και ελαφρά και πολύ λαχταριστά. Αφού καβουρδίσουμε το αλεύρι στο βούτυρο σαν δεσποινίς, το φέρνουμε μαζί με το γάλα. Αφού ετοιμάσετε την πουτίγκα με την ωραία της σύσταση, μπορείτε να τη τηγανίσετε ψήνοντας και να τη σερβίρετε είτε σε μπολ είτε σε φέτες.

Πώς να ετοιμάσετε την πουτίγκα για χαλβά γάλακτος;

  1. Παίρνουμε το μισό γάλα σε κατάλληλη κατσαρόλα, προσθέτουμε τη ζάχαρη και το ανακατεύουμε στο μάτι μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Δεν χρειάζεται να βράσει, απλά λιώνουμε τα σάκχαρα και το βγάζουμε από την εστία.
  2. Προσθέτουμε το υπόλοιπο γάλα και τον κρόκο αυγού, χτυπάμε καλά και αφήνουμε να κρυώσει.
  3. Παίρνουμε το βούτυρο στο τηγάνι και προσθέτουμε το αλεύρι αφού λιώσει.
  4. Τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν ελαφρά.
  5. Στη συνέχεια προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι που καβουρδίσαμε στο γάλα μας.
  6. Ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε μέχρι να πήξει και να πήξει.
  7. Αφού γίνει ομοιογενής, προσθέτουμε τη βανίλια και την αποσύρουμε από τη φωτιά χωρίς να ψηθεί πολύ.
  8. Ρίχνουμε τον χαλβά μας στο χρέος μου. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε πήλινα μπολ αν θέλετε.
  9. Δίνουμε τη θερμότητα του φούρνου μόνο στο πάνω μέρος. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 20 λεπτά (μέχρι να ροδίσουν).

Σημείωση: Εάν ο φούρνος σας είναι ζεστός, αρκούν 15-20 λεπτά, αλλά αν δεν είναι ζεστός, θα χρειαστούν 30-35 λεπτά.

Πώς τηγανίζεται η κορυφή του χαλβά γάλακτος;

  • Αφού ρίξουμε τον χαλβά μας σε μπολ ή στο ταψί του φούρνου που θέλουμε να τηγανίσουμε, μπορείτε να τον τοποθετήσετε κατευθείαν στο φούρνο αν θέλετε. Μπορείτε επίσης να τηγανίσετε για 15-20 λεπτά, λειτουργώντας μόνο το πάνω μέρος του φούρνου, δηλαδή το τμήμα του γκριλ.
  • Μια άλλη μέθοδος είναι να τοποθετήσετε το γλυκό σας στο ταψί με το δοχείο του, να ρίξετε νερό στο ταψί και να το βάλετε στο φούρνο. Με αυτόν τον τρόπο, ο πάτος του γλυκού σας δεν θα πάρει θερμότητα και μόνο το πάνω μέρος θα ροδίσει πολύ όμορφα. Μπορείτε να το κάνετε με τον άλλο τρόπο, αλλά σας συνιστώ να το κάνετε με αυτόν τον τρόπο.

Ποιο είναι το Tip of Milk Halva;

  • Κατά την παρασκευή μιλκσέικ Να σημειωθεί ότι το αλεύρι ψήνεται μέχρι να βγει η μυρωδιά του. Αν καβουρδιστεί περισσότερο από όσο χρειάζεται, η μυρωδιά του αλευριού θα είναι κυρίαρχη.
  • Είναι επίσης σημαντικό το γάλα που χρησιμοποιείται στον χαλβά γάλακτος να μην είναι καυτό. Αν το καβουρδισμένο αλεύρι συναντήσει ζεστό γάλα, χρησιμοποιούμε το γάλα μας όσο πιο κρύο γίνεται, αφού θα σβολιάσει. Για το λόγο αυτό λιώσαμε τη ζάχαρη με λίγο γάλα και την αφαιρέσαμε από την εστία και της προσθέσαμε το υπόλοιπο γάλα.
  • Κατά το τηγάνισμα του γλυκού, σας συνιστώ να βάλετε το γλυκό μας σε ένα δίσκο γεμάτο με νερό, διαφορετικά, αν ροδίσει πολύ αργά, το γλυκό μας θα συνεχίσει να ψήνεται και η σύσταση δεν θα είναι όπως θέλουμε.

Σημείωση συντάκτη: Η συνταγή παρασκευάστηκε με 2 φλιτζάνια ζάχαρη, αλλά ως αποτέλεσμα των σχολίων, δοκιμάσαμε τη συνταγή και συμφωνήσαμε μαζί σας. Το υλικό του χαλβά γάλακτος έχει ενημερωθεί ως 1 ποτήρι ζάχαρη. Ωστόσο, αν σας αρέσει η γλυκιά γεύση του, μπορείτε να το φτιάξετε και με 2 φλιτζάνια ζάχαρη. Αφήνουμε την απόφαση σε εσάς. Μπορείτε να δείτε τα μηνύματα για αυτό το θέμα στα σχόλια, θέλαμε να γράψουμε μια εξήγηση για να αποφύγουμε τη σύγχυση.

Χαλβάς γάλακτος (Χαλβάς Προύσας) Συνταγή με φωτογραφία

Χαλβάς γάλακτος (Χαλβάς Προύσας)
Χαλβάς γάλακτος (Χαλβάς Προύσας)
Χαλβάς γάλακτος (Χαλβάς Προύσας)
Χαλβάς γάλακτος (Χαλβάς Προύσας)
Χαλβάς γάλακτος (Χαλβάς Προύσας)
Για όσους ψάχνουν συνταγή χαλβά γάλακτος και πώς να τον φτιάξουν; Πρέπει οπωσδήποτε να τσεκάρετε αυτή τη συνταγή που μπορούν να ετοιμάσουν εύκολα όσοι είναι περίεργοι με το βίντεο της.

Χαλβάς γάλακτος σε κατσαρόλα Συνταγή?

  • Ο χαλβάς γάλακτος μπορεί να μαγειρευτεί σε πυρέξ, πορσελάνινο ή κατσαρόλα ανθεκτικό στη θερμότητα. Μπορείτε εύκολα να φτιάξετε χαλβά γάλακτος σε κατσαρόλα, που θα αφήσει σημάδι στον ουρανίσκο με τη γεύση του και θα είναι μια καλή λύση στις γλυκές κρίσεις σας. Μπορείτε να κάνετε κλικ στο άρθρο για τη συνταγή.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button