Υγιεινά σνακΥγιεινή Διαβίωση – ΔιατροφήΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Ψητό με ανάμεικτη σάλτσα ντομάτας

Πώς να φτιάξετε τη συνταγή για τηγάνισμα με ανάμεικτη σάλτσα ντομάτας;

Προσθήκη σημείωσηςΕκτύπωση συνταγής
  1. Πρώτα από όλα κόβουμε σε ροδέλες τις μελιτζάνες και τα κολοκυθάκια μας και αφήνουμε τις μελιτζάνες σε αλατισμένο νερό μέχρι να βγει το πικρό νερό, για να μην σκουρύνουν τα κολοκυθάκια.
  2. Όσο περιμένουμε να βγει ο πικρός χυμός από τις μελιτζάνες, κόβουμε τις πιπεριές μας στη μέση και καθαρίζουμε τους σπόρους. Μετά το μειώνουμε στο βαθμό που θέλουμε.
  3. Τέλος, ψιλοκόβουμε τις πατάτες μας και τις διατηρούμε σε νερό για να μην σκουρύνουν.
  4. Στο μεταξύ ζεσταίνουμε το τηγάνι στο οποίο ρίχνουμε μπόλικο λάδι. Και αφού πλύνουμε καλά και στεγνώσουμε τις μελιτζάνες με πικρούς χυμούς, τις βάζουμε στο καυτό λάδι μας και αρχίζουμε να τηγανίζουμε. (Έκανα την παραγγελία ως μελιτζάνα, κολοκυθάκι, πιπεριά, πατάτα. Μπορείτε να κάνετε όπως θέλετε). Τηγάνισα όλα τα υλικά του τηγανίσματος σε 2-3 δόσεις, ανάλογα με την αφθονία τους. Αφού ροδίσανε οι μελιτζάνες προχώρησα στα κολοκυθάκια και μετά στις κόκκινες και πράσινες πιπεριές.
  5. Εν τω μεταξύ, στοίβαξα όλα τα τηγανητά μου υλικά το ένα πάνω στο άλλο. Τέλος, τηγάνισα τις πατάτες και τις ταίριαξα πάνω από τα υπόλοιπα υλικά.
  6. Κατά την προετοιμασία των υλικών του τηγανίσματος, ανακατεύουμε τις ντομάτες και το σκόρδο που τρίψαμε στην κατσαρόλα και τα βάζουμε στο μάτι της κουζίνας. Όταν αρχίσει να βγάζει φουσκάλες, αλατίζουμε και μαγειρεύουμε μέχρι να πήξει η ντομάτα. Παίρνουμε τη σάλτσα μας από την εστία για να μείνει ελαφρώς ζουμερή και την περιχύνουμε να σκεπάσει τις έτοιμες πατάτες μας.

Σημείωση: Το ψητό είναι νόστιμο και ζεστό και κρύο. Αλλά όταν κάνει κρύο, έχει καλύτερη γεύση 🙂

Καλή όρεξη. 🙂

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button