Υγιεινά σνακΥγιεινή Διαβίωση – ΔιατροφήΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Συνταγή Maklube (Διαφορετική παρουσίαση)

Πώς να φτιάξετε τη συνταγή Maklube (Διαφορετική παρουσίαση);

Προσθήκη σημείωσηςΕκτύπωση συνταγής

Για ρύζι?

Πρώτα απ ‘όλα, το ρύζι διατηρείται σε αλμυρό ζεστό νερό για 30-45 λεπτά. Στη συνέχεια φιλτράρεται, πλένεται καλά και μπαίνει στο λάδι λιωμένο στην κατσαρόλα. Περίπου 15-20 λεπτά. Το ρύζι ανακατεύεται μέχρι να ψηθεί καλά. Στη συνέχεια προστίθεται ζεστό νερό, αλάτι και το καπάκι κλείνει. Μαγειρεύεται σε δυνατή φωτιά μέχρι να πάρει βράση και μετά σε χαμηλή φωτιά μέχρι να απορροφηθεί το νερό.

Το κρέας σε κύβους ρίχνεται στο καυτό λάδι και ψήνεται μέχρι να βγάλει τους χυμούς του. Αν δεν είναι ψημένο, το κρέας ψήνεται προσθέτοντας λίγο-λίγο ζεστό νερό. Οι μελιτζάνες κομμένες σε κύβους τηγανίζονται σε ξεχωριστό μέρος.

Στο τέλος ρίχνουμε κρέας, μελιτζάνες και γαρνιτούρα και στο τηγάνι με το κρέας αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε.

Χρησιμοποίησα έτοιμη γαρνιτούρα από κονσέρβα. Αν δεν πρόκειται να το χρησιμοποιήσετε έτοιμο, κόψτε την πατάτα και το καρότο σε κύβους και βράστε τα σε ξεχωριστά σημεία, βράστε με τον ίδιο τρόπο τον αρακά και προσθέστε τα στο μείγμα του κρέατος.

Τώρα, βάλτε το μπολ που θα χρησιμοποιήσετε (για να πάρει σχήμα) μέσα από το νερό (που θα σας διευκολύνει να βγει), βάλτε το μισό από το ρύζι στο κάτω μισό του μείγματος κρέατος, το μισό υπόλοιπο ρύζι και το υπόλοιπο κρέας, το ισιώνουμε με ένα κουτάλι και το αναποδογυρίζουμε και το βάζουμε σε δίσκο ή μπολ σερβιρίσματος.

Η καρδιά μου δεν ήθελε να παρουσιάσω με κλασικό τρόπο και μιας και είχα πάρα πολλούς καλεσμένους, προτίμησα κάτι τέτοιο για μια άνετη παρουσίαση.

Συνταγή Maklube (Διαφορετική παρουσίαση) με φωτογραφία

Συνταγή Maklube (διαφορετική παρουσίαση)Συνταγή Maklube (διαφορετική παρουσίαση)

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button